M3 E46 olszi
Re: M3 E46 olszi
Nie ma to tamto jednak olej duże ma znaczenie!!!
Castrol może kiedyś był dobry ale teraz to wg.mnie nic dobrego......i myślę,że nie tylko wg.mnie!!!
Castrol może kiedyś był dobry ale teraz to wg.mnie nic dobrego......i myślę,że nie tylko wg.mnie!!!
- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Stf pisze:Ja na nim jezdze. Temp nieco nizsza faktycznie. Czy ciszej - nie zanotowalem. Ale moze przez to ze wymieniam olej co 1-2kkm. U mnie nieco ubywa jednak motor czesto w red line uderza wiec musi
U mnie również temperatura na Millersie wyraźnie niższa niż na starym TWSie, silnik też kulturalniej pracuje, takie same odczucia miałem w 3 egzemplarzach, w których olej był zmieniony z Castrola na Millersa.
OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Czyli podsumowując olej Castrola to syf tak by to wychodziło.....ja już go nigdy i nigdzie nie zaleje....nawet do auta z firmy.
Zaraz po myciu wozu....oczywiście mycie na 2 wiaderka z separatorami aby się wóz nie rysował hehehe....
Zmiana końcówek wydechu na nowe 4x76 końcówki własnej produkcji myślę,że wyglądają lepiej niż te fabryczne...
A tak pozatym to założone mam sprężyny firmy vogtland które reklamowałem i teraz wszystko jest super...
Emka czeka na adaptacje skrzyni i odpowietrzanie pompy od smg w warsztacie w którym serwisuje ją u Wojciechowskich w Zbiersku.
Adaptacja zrobiona skrzynia chodzi dużo lepiej i wg mnie szybciej i płyniej także polecam zrobić adaptacje. A teraz trzeba umyć wóz bo nie można mieć brudnego hehehe.
W końcu mka na letnich kołach i na glebie wygląda dużo lepiej czekam jeszcze na nowe śruby do kół żeby było ładnie...
a oleje nie maja daty waznosci?
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Mają zazwyczaj 5lat.